Top 3 locuri în care să-ți organizezi nunta

Sezonul nunților nu a început încă, dar pregătirile trebuie făcute din timp, mai ales dacă îți dorești ca totul să iasă perfect. Poate una dintre cele mai întâlnite provocări cu care se confruntă majoritatea mirilor este alegerea locației. Știi că vrei să fie special, dar sunt multe aspecte pe care trebuie să le iei în considerare. Există numeroase locuri potrivite pentru un eveniment atât de important cum este nunta. Rămâi până la final și descoperă doar trei dintre cele mai populare, dar și câteva sfaturi utile pentru o organizare ideală a nunții.

Ce trebuie să ai în vedere când selectezi locul pentru nuntă?

Înainte de a te gândi la amenajarea salonului sau aranjarea meselor e esențial să bifezi câteva lucruri administrative:

  • Dimensiunea și capacitatea locației – Asigură-te că locația aleasă poate găzdui confortabil numărul de invitați pe care îl ai în plan. Este important să alegi un spațiu care să ofere suficient loc pentru ceremonia oficială și distracția de după.
  • Personalizează atmosfera – Indiferent de stilul pe care îl abordează salonul de nunți, e necesar să adaptezi ambientul la felul tău de a fi și al partenerului. Vino cu decoruri lucrate manual, cu aranjamente florale inedite sau, de ce nu, cu butaforii creative. Aici te poate ajuta o agentie hostess evenimente.
  • Facilitățile pe care le oferă – Vezi dacă există suficiente locuri de parcare, verifică amplasarea bucătăriei, a toaletelor, dar și a barului. Gândește-te, de asemena, la serviciile de hostess evenimente – echipa de primire a invitaților trebuie să fie poziționată în așa fel încât să nu încurce celelalte activități. 

Top 3 cele mai populare locații pentru nuntă în 2024

2024 vine cu noi propuneri pentru organizarea nunții, însă în topul celor mai apreciate rămân trei alternative:

  1. La palat/e – Cele mai îndrăgite povești de dragoste au prins contururi la palate, acolo unde viața se derula altfel. Dacă ști tu vrei să trăiești o experiență asemănătoare în ziua nunții, nu îți rămâne decât să găsești opțiunea care ți se potrivește mai bine. Castelul Kalnoky (Brașov), palatul  Brukenthal (Sibiu) sau palatul Noblesse (București) sunt doar câteva opțiuni pe care le poți avea în vedere. Dacă vrei să respecți eticheta și să lași invitaților o impresie pe măsura arhitecturii impunătoare, alege o echipă de hostess nunta profesionistă, pentru a-i direcționa corespunzător.
  1. La mare – Cine nu visează la o ceremonie intimă pe plajă sau în compania mării? Este una dintre cele mai romantice idei, care se poate materializa foarte ușor, dacă ai resursele necesare. Stațiunea Mamaia este ideală pentru evenimentele mai grandioase, cu număr mare de invitați și decorațiuni luxoase. În schimb, dacă îți dorești ceva mai restrâns, dar la fel de autentic, poți opta pentru Venus sau Vama Veche. Dacă vrei să mergi mai departe cu povestea, adaptează și dress-code-ul în consecință.
  1. În pădure – După cum se știe deja, pădurea e un loc sacru, o punte între natură și viața agitată de la oraș. Dacă sunteți amândoi adepții experiențelor relaxate și a momentelor unice, ar fi și păcat să nu alegi o locație în pădure. Pe lângă atmosfera veritabilă, vei avea mult mai mult spațiu pentru distracție. Boho Forest, Salon du Mariage sau Cireșul Sălbatic oferă servicii complete. Și aici poți opta pentru o echipă de hostess evenimente – profesioniștii îți vor fi alături pentru a evita din start orice situație neprevăzută. Totuși, asigură-te că iei legătura cu o echipa specializată. Fă un research detaliat înainte și contactează-i doar pe cei care întrunesc toate caracteristicile pe care le cauți.

Alege locația din timp și organizează-ți nunta așa cum ai visat!