Ce este o firma de contabilitate in Bucuresti si de ce ai nevoie de aceasta

Dacă ai o afacere, indiferent de domeniul în care activezi, trebuie să știi ce se întâmplă cu banii tăi. De unde vin, unde se duc, cât câștigi, cât plătești, cât datorezi etc. Toate aceste informații sunt foarte importante pentru a-ți conduce afacerea cu succes și pentru a respecta legea.

Contabilitatea este activitatea care se ocupă de înregistrarea, analiza și raportarea tuturor operațiunilor financiare și fiscale ale afacerii tale. Prin contabilitate, poți să-ți dai seama dacă afacerea ta este profitabilă, să-ți controlezi cheltuielile și veniturile, să-ți planifici investițiile și să-ți reduci riscurile.

Pentru a face contabilitate, ai nevoie de o firma de contabilitate in Bucuresti care să-ți ofere servicii profesionale și personalizate. O firmă de contabilitate care oferă o gamă completă de servicii te poate ajuta să:

 • înregistrezi corect toate tranzacțiile financiare ale afacerii tale, conform normelor contabile
 • întocmești și depui la timp documentele contabile obligatorii, cum ar fi bilanțul, raportul financiar, declarațiile fiscale etc.
 • calculezi și plătești corect impozitele și taxele datorate statului, conform legislației fiscale
 • beneficiezi de eventualele facilități fiscale, cum ar fi scutiri, deduceri, restituiri etc.
 • analizezi și interpretezi datele contabile pentru a lua decizii strategice și operaționale pentru afacerea ta
 • elaborezi și monitorizezi bugetele, indicatorii de performanță, costurile, profitabilitatea etc.
 • verifici și certifici corectitudinea și conformitatea datelor și documentelor contabile ale afacerii tale
 • în sfătuirea și asistarea în materie de legislație și optimizare fiscală
 • te reprezintă în fața organelor fiscale în caz de controale sau litigii
 • gestionează relațiile de muncă dintre afacerea ta și angajații tăi, cum ar fi salarizarea, contractele, concediile, asigurările sociale etc.

Cum să alegi o firmă de contabilitate potrivită pentru afacerea ta

Alegerea unei firme de contabilitate nu este o decizie ușoară. Trebuie să ții cont de mai mulți factori, cum ar fi:

Competența: O firmă de contabilitate trebuie să aibă cunoștințe solide și actualizate despre domeniul contabil și fiscal, precum și despre legislația și normele contabile aplicabile.

Trebuie să aibă abilități de analiză, de sinteză și de raportare a informațiilor contabile. Pentru a verifica competența unei firme de contabilitate, poți cere referințe de la alți clienți, certificate de calificare profesională, portofoliu de servicii etc.

Experiența: O firmă de contabilitate trebuie să aibă o experiență relevantă și diversificată în domeniul contabil, care să îi permită să se adapteze la diferite situații și să ofere soluții optime.

Trebuie să aibă o experiență în lucrul cu firme din domeniul tău de activitate, care să îi permită să înțeleagă specificul afacerii tale. Pentru a verifica experiența unui contabil sau a unei firme de contabilitate, poți cere exemple de proiecte realizate, testimoniale de la clienți, durata de activitate etc.

Disponibilitatea: O firmă de contabilitate trebuie să fie disponibilă să îți ofere serviciile solicitate în termenul stabilit și să îți răspundă la orice întrebare sau solicitare.

Trebuie să te informeze despre orice modificare legislativă sau fiscală care te afectează afacerea și să îți ofere sfaturi și recomandări.

Pentru a verifica disponibilitatea unui contabil sau a unei firme de contabilitate, poți cere un contract de prestări servicii, care să stipuleze clar obligațiile și drepturile părților, termenele de livrare, modalitățile de comunicare etc.

Prețul: O firmă de contabilitate trebuie să îți ofere un preț corect și transparent pentru serviciile solicitate, care să reflecte calitatea și complexitatea acestora.

Trebuie să îți ofere o factură detaliată, care să conțină toate elementele care compun prețul final.

Pentru a verifica prețul unui contabil sau a unei firme de contabilitate, poți cere o ofertă de preț, care să conțină toate serviciile solicitate, condițiile de plată, eventualele reduceri sau taxe suplimentare etc.

Recomandarea noastră: Contab Secure Solutions

Dacă ești în căutarea unui contabil sau a unei firme de contabilitate în București, îți recomandăm să colaborezi cu Contab Secure Solutions, o firmă de contabilitate cu o experiență de peste 10 ani în domeniu, care îți poate oferi servicii de înaltă calitate la prețuri competitive.

Contab Secure Solutions îți oferă o gamă variată de servicii contabile, printre care:

 • Contabilitate financiară. Contab Secure Solutions te ajută să înregistrezi și să raportezi toate tranzacțiile financiare ale afacerii tale, în conformitate cu standardele naționale și internaționale de contabilitate. Te ajută să întocmești și să depui documentele contabile obligatorii, cum ar fi bilanțul, raportul financiar, declarațiile fiscale etc.
 • Audit contabil. Firma aceasta îți oferă servicii de audit contabil intern sau extern, care constau în verificarea și certificarea corectitudinii și conformității datelor și documentelor contabile ale afacerii tale. Îți oferă recomandări pentru îmbunătățirea sistemului contabil și pentru prevenirea riscurilor financiare.
 • Consultanță fiscală. Această firmă îți oferă servicii de consultanță fiscală, care constau în asistarea și sfătuirea ta în materie de legislație și optimizare fiscală. Te ajută să rezolvi probleme fiscale, cum ar fi restituirea de taxe, contestarea de acte administrative, stabilirea de prețuri de transfer etc. Te sfătuiește cum să îți alegi cel mai avantajos regim fiscal pentru afacerea ta și cum să îți reduci sarcina fiscală în mod legal.
 • Servicii de Resurse umane. Contab Secure Solutions îți oferă servicii de resurse umane, care constau în gestionarea relațiilor de muncă dintre afacerea ta și angajații tăi. Te ajută să întocmești și să actualizezi dosarele de angajare, contractele de muncă, statele de salarii, concediile, concediile medicale, asigurările sociale etc. Te asistă în caz de litigii de muncă, concedieri, modificări de salariu, bonusuri etc.

Contab Secure Solutions îți garantează profesionalism, seriozitate și confidențialitate în toate serviciile oferite. De asemenea, îți oferă prețuri competitive și transparente, adaptate nevoilor și bugetului tău. Pentru a solicita o ofertă de preț sau pentru a afla mai multe detalii despre serviciile acestora, te invităm să îi contactezi prin telefon, e-mail sau formularul de pe site-ul nostru.

Vă mulțumim pentru încrederea acordată și vă așteptăm cu drag să colaborăm!