Ministrul Energiei, discutii cu Adjunctul Secretarului Energiei SUA pentru Relatii Internationale

Virgil Popescu, ministrul Energiei, declarație de ultimă oră: „Astăzi, în marja participării la Forumul Iniţiativei celor Trei Mări, de la Sofia, am avut o întâlnire de lucru foarte importantă cu Andrew Light, Adjunct al Secretarului Energiei SUA pentru Relații Internaționale. Am discutat detalii punctuale despre viitoarele investiții care vor fi făcute în România, în proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă, în energie regenerabilă și în sectorul energiei nucleare civile din România.

Am primit asigurări că SUA sunt și vor fi un partener de încredere pentru România, pentru a consolida parteneriatul strategic în domeniul securității energetice, pentru a obține beneficii mutual – reciproce. Un alt aspect important pe care am ținut să îl transmit a fost următorul: ne dorim să atragem investitori americani în proiecte pe energie verde și în cele offshore wind.

Pentru că aceste investiții vor aduce noi locuri de muncă în țara noastră și, totodată, ne vom consolida poziția de stat care are ceva de spus când vorbim de Energia viitorului. Alături de mine la discuții au participat Cosmin Ghiţă, CEO Nuclearelectrica și Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica”.