Ministrul Agriculturii, intalnire cu specialisti in irigatii din SUA

Adrian Oros, Ministrul Agriculturii: „În cursul după-amiezii de ieri, am avut o întrevedere cu reprezentanți ai Ambasadei SUA și ai unei companii americane cunoscute ca lider global în sisteme și tehnologii de irigații.

Specializați în proiectarea sistemelor de irigare ce maximizează livrarea apei direct în zona rădăcinii, reprezentanții companiei s-au arătat interesați de potențialul de irigat disponibil în România.

Printre temele de discuție s-au aflat și provocările specifice agriculturii locale, oportunitățile de dezvoltare a sistemelor de irigații, în contextul noilor politici europene privind schimbările climatice, dar și modalitățile de implementare a tehnologiilor americane de irigații.

În cadrul întâlnirii, directorul general al AM PNDR, Dana Rebega, a prezentat fondurile disponibile pentru investiții în irigații la nivel de fermă din PNDR pentru perioada de tranziție 2021-2022, precum și perspectivele privind viitorul Plan Național Strategic, corespunzător alocării 2021-2027.

Alături de mine au participat Ștefan Constantin, director general al ANIF, Dana Rebega, director general al Direcției Generale Dezvoltare Rurală și Elena Filip, director al Direcției de Îmbunătățiri Funciare și Fond Funciar din MADR”.