Împrumut în rate refuzat – ce e de făcut?

Dacă ți s-a refuzat un împrumut rapid în rate și nu te așteptai, nu-ți face griji. Vom analiza posibilele motive ale acestui refuz și vă vom arăta ce puteți face pentru a îmbunătăți situația. Există lucruri pe care trebuie să le eviți pentru a obține un alt împrumut în viitor.

Ce îți va fi comunicat în cazul în care se refuză un împrumut în rate?

Când solicitați un împrumut în România, compania vă va verifica istoricul de credit. Dacă observă ceva tulburător în loialitatea ta atunci când rambursează împrumuturile vechi sau curente, atunci s-ar putea să fii refuzat.

Dacă observați o eroare în dosarul dvs. de credit, ar trebui să luați legătura cu instituția care a transmis informațiile despre dvs. la registrul de credit și să le cereți să furnizeze informațiile corecte.

S-ar putea să nu aibă legătură cu un istoric de credit prost, dar este posibil să nu aveți suficient venit pentru suma de credit pentru care solicitați. În această situație, ai două variante, fie să aplici pentru o sumă mai mică de împrumut, fie să cauți un alt loc pentru împrumuturi în care nu există obligația de a face dovada veniturilor.

Nu continuați să aplicați

Dacă vi se refuză un împrumut, gândiți-vă foarte bine și analizați toate detaliile înainte de a aplica pentru altul. Toate cererile de credit pe care le faceți – reușite sau nu – vor apărea în dosarul dvs. de credit. Câteva cereri într-o perioadă scurtă de timp îi pot face pe creditori să creadă că ești disperat după bani.

Care este următorul pas

Dacă sunteți în căutarea unui împrumut pentru a finanța o achiziție, cum ar fi cumpărarea unei mașini, uitați-vă la ratingul dvs. de credit. Dacă situația nu este bună, gândiți-vă dacă achiziția pe care o doriți este necesară sau ceva fără de care vă puteți descurca.

Împrumuturi în rate

Obținerea unui împrumut rapid pentru ziua de plată poate fi relativ costisitoare. Partea sa bună este că poate fi o soluție bună pentru a vă rezolva problemele financiare temporare. Există împrumuturi foarte rapide, credite fără dobândă, precum și cele cu condiții preferențiale. În plus, companiilor de împrumut rapid adesea nu le pasă atât de mult de istoricul bun de credit.

Nu utilizați companii de credit care nu sunt înregistrate

Împrumuturile nu trebuie luate niciodată de o companie care nu este înregistrată ca instituție de credit.

Oferiți o garanție sau securitate

Dacă vi se refuză un împrumut, solicitați unul nou oferind niște garanții. Este foarte probabil ca firma creditoare să te privească cu ochi mai buni dacă le oferi un fel de garanție, ca garanție sigură că vei rambursa împrumutul.

În orice caz, nu disperați dacă vi se refuză un împrumut fără garant și fără transfer de salariu. Afla care este motivul si incearca sa il rezolvi sau dovedesti ca un client stabil din punct de vedere financiar si eforturile tale nu vor trece neobservate.