Alegerea unei canapele in cativa pasi simpli

Alegerea unei canapele este una dintre cele mai importante decizii de amenajare pe care le puteti lua! Ganditi-va – atat de mult din viata de acasa se concentreaza in jurul acestei piese unice. Relaxarea dupa munca sau in weekend, privitul la televizor, gazduirea prietenilor si a familiei, un pui de somn… toate activitatile acestea au loc pe canapea! Asadar, inainte de a investi in aceasta piesa cheie, cititi in continuare sfaturile noastre de despre cum sa alegeti canapeaua perfecta pentru casa voastra. Clientii care aleg site-ul biano.ro pot alege din multitudinea de canapele un produs care sa li se potriveasca 100%. 

Inainte de a va incurca in diferite stiluri de canapea, acordati-va un moment pentru a lua in considerare stilul vostru de viata si ceea ce ati putea necesita de la o canapea in viata de zi cu zi. Daca aveti o familie mare, un coltar ar putea fi cea mai buna alegere pentru voi. Daca aveti animale de companie sau copii, poate fi o idee buna sa optati pentru tapiterie din material textil rezistent la pete. Daca relaxarea si confortul sunt prioritare, poate vreti sa va uitati la stilurile de canapele care se inclina.   

Un alt element asupra caruia trebuie sa va decideti inainte de a merge la cumparaturi este modul in care planuiti sa asezati o canapea in spatiul de locuit. Veti aseza canapeaua pe un perete sau va fi expusa in centrul unei incaperi unde va fi expus spatele? Cunoasterea acestor detalii va ajuta la eliminarea oricaror optiuni care nu se potrivesc cerintelor voastre.

Alegerea materialului de tapiterie sau a tipului de piele potrivit pentru stilul vostru de viata este vitala. Dupa cum am mentionat anterior, daca aveti animale de companie sau copii mici, este intelept sa optati pentru o selectie de tesaturi performante. De asemenea, este esential sa cercetati calitatea tesaturii de tapiterie sau a tipului de piele pentru orice canapea care va place, inclusiv tipurile de curatare si recomandarile de intretinere.

Culoarea canapelei este un alt detaliu foarte important, deoarece canapeaua trebuie sa fie in ton cu restul incaperii! Exista atat de multe decizii diferite pe care le puteti lua, de la o canapea statement, la un model detaliat sau un neutru de incredere. Nu exista intr-adevar nimic gresit in ceea ce priveste paleta selectata, atata timp cat este ceva ce stiti ca va veti iubi in anii urmatori.

Desigur, o alta componenta de care trebuie sa tineti cont este mobilierul existent in spatiul vostru de locuit. Daca scaunele laterale, masa de cocktail si consola au toate un stil mai traditional, va sugeram sa ramaneti in acest tip de stil pentru canapeaua voastra. In mod similar, o casa mai contemporana necesita de obicei o canapea moderna pentru o completare placuta. Cu toate acestea, pe baza nivelului de confort al designului, puteti inca amesteca si potrivi stilurile, atata timp cat rezultatul final creeaza o declaratie coerenta si atragatoare.